tirsdag 23. februar 2010

Tirsdag 23.februar

Vi startet ut fra Plettenburg Bay i retning av Bloukrans bridge og verdens høyeste strikkhoppingsbru på 216 meter. Torje var helt klar på at han skulle hoppe. Terje var mer i tvil, men lot seg overtale. Lysten min var høyst til stede, men motet sviktet i siste sekund og skuffelsen var enorm!!!! Som de sier på nettsidene sine ”Fear is temporary, regret is forever” YOU BET!!!! That’s true! Så jeg må nok tilbake hit på et tidspunkt igjen. Her er et par bilder og filmsnutt av de tøffe gutta. Bildene er litt uklar da det var mye tåke i dag.
Her er brua de hoppet fra:

Terje hopper:


Filmsnutt av Terjes hopp:


Torje hopper:



Filmsnutt av Torje sitt hopp:

Mandag 22. februar

Startet dagen litt avslappende med lek og kos i bassenget. Det var godt. Deretter gikk turen til Cango Caves. Hundre meter under jordoverflaten gikk vi inn i enorme huler med store dryppsteinsformasjoner. Imponerende.



Deretter dro vi til Cango Ostrich Farm. Her fikk vi både mate, kysse, kose med, stå på strutseegg og ri på strutser. Det var gøy det!





Søndag 21. februar

Det var nå på tide å forlate Cape Town og dra østover. Først var vi innom Stellenbosch for litt smaking av vin og en bedre lunsj.




Deretter kjørte vi videre til Oudtshoorn. Her kom vi til en fantastisk lodge!!! Sildrende vann, et lite deilig basseng like utenfor rommet som vi kunne hoppe rett ut i på tidligmorgenen og en superfin hage. Hmmm, her likte vi oss virkelig.


Lørdag 20. februar

Puh, denne dagen ble varm. 36⁰C i skyggen og null vind kan bli i det mest laget for en stakkars nordmann. Heldigvis startet vi tidlig på dagen med en båttur ut til Robben Island som ligger 11 km ut fra fastlandet. Ute på øya fikk vi omvisning i fengslet hvor Nelson Mandela satt i 18 år. En tidligere fange fortalte om hvordan hverdagen var for de innsatte. Huff, det hørtes ut som kummerlige greier. Her er to bilder av Nelsons Mandelas celle og utsiden av fengselet.



Da vi kom inn på fastlandet igjen var vi alle så varme og slitne at vi tok turen ut til Camps Bay for et avkjølende bad. Og avkjølende ble det ja………brrrrrrrrrrrrrr…. Det var jaggu meg kaldere enn i Norge…… det var nesten så tærne frøs til is når man sto i ro. Men vi fikk da badet allikevel ;-) Og det føltes bedre etter hvert :-)



Kvelden avsluttet de andre med et restaurantbesøk mens jeg ble dårligere og tok det rolig på hotellrommet (hadde vært stemmeløs siden flyturen, samt hatt to dager med diare og nå ble det ei natt med oppkast også….stønn). Snakk om utur.

fredag 19. februar 2010

Fredag 19. februar


Nok en dag med strålende vær. Dagens mål var Kapp Gode Håp. Vi kjørte på østsiden av halvøya Peninsula og første stopp var i det lille fiskeværet Fish Hoek. Her slappet vi av en stund på den fantastiske stranda. Det var kun Terje som turte å bade . Vi andre nøyde oss med å vasse litt;-) Det var nemlig her at en mann ble spist av hvithai for et par uker siden…….




Deretter gikk turen til Simonstown, en liten by som huser landets flåtebase. Her kunne vi se utover flåten mens vi spiste en bedre lunsj på en liten restaurant nede i havna.


Like ved Simonstown ligger Pingvinkololnien Boulders Beach. Her lever en gruppe brillepingviner som vi bare måtte besøke. De var bare helt skjønne!



Til slutt stoppet vi ved Kapp Gode håp. Vi gikk ikke helt ut til sørvestspissen, men observerte det derimot fra Cape Point. Fra toppen av Cape Point kunne vi se over havet mot hele tre verdenshjørner.




Turen tilbake gikk langs vestkysten. Fantastisk natur og fantastisk solnedgang ble en perfekt avslutning på mormors 60- årsdag.

torsdag 18. februar 2010

Cape town, Waterfront og Table Mountain

I dag, 18. februar, våknet vi til strålende vær godt og varmt (26 ⁰C). Etter en liten promenade langs stranda satte vi kursen mot Waterfront. Terje fikk prøvd seg på venstrekjøring og det fikk hjertepumpa til å banke litt raskere innimellom…. Å gire med venstre hånd kan være litt av en utfordring;-)


I Waterfront er det et vel av butikker og restauranter. Etter en bedre lunsj i havna fikk endelig Oliver drømmen sin oppfylt med et besøk hos ”Build a Bear” . Her kom lille Paul og Babysau Cecilie til verden.


Deretter gikk turen opp til Table Mountain. Det var trangt om parkeringsplassene men en utrolig hyggelig mann hjalp oss. På et eller annet mystisk vis fikk vi lov til å parkere like ved inngangen og ble attpåtil loset forbi køen, inn bakgangen og rett inn på kabelvognen som skulle bringe oss på toppen av det 1060 meter høye fjellet.
Turen oppover fikk enhver til å skjelve i beina. Men på toppen var det helt fantastisk. Jeg tror bildene taler for seg selv.



In the Air

Klokka 06.05 onsdag morgen lettet vi fra Værnes med nesen mot Amsterdam og deretter Cape Town.


Fra vi reiste hjemmefra til vi var vel plassert på hotellet tok det 21 timer. Englebarna våre var smørblide hele turen til tross for at de ble vekt kl 03 på natta. Selv rakk jeg aldri å få lagt meg før det var tid for avreise men reisen gikk utrolig smertefritt til tross alt. Eline ble dårlig på flyet og spydde i hendene til Terje. I mangel på rene klær måtte hun sitte i et pledd resten av flyreisen til klærne var tørket igjen. Men Eline var like blid. Amazing! Oliver var kjempesnill og gjorde alt for at hun skulle ha det bra. Vi hørte ikke en klage fra vi dro til vi var fremme.

De koste seg med flyet og dukka Dora som de kjøpte seg i Amsterdam.